Langos med löksill
4 portioner
Härligt krispiga langos med löksill, passar perfekt som plockmat! Du kan använda en fritös men det går också bra att fritera langosen i en kastrull.
25 g jäst
3 dl vatten
2 kokta potatisar
Ca 7 dl vetemjöl
Ca 1 krm salt
Frityrolja
Topping:
1 burk löksill
3 dl gräddfil
2 hackade rödlökar
Dillkvistar till garnering
Rör ut jästen i vattnet. Mosa potatisen med en gaffel och rör ner i vattnet. Tillsätt mjöl och salt och blanda till en slät, något lös deg. Jäs under bakduk i ca 45 minuter. Lägg degen på ett mjölat underlag och knåda i någon minut. Forma ca 12-14 bröd och kavla ut avlånga bröd. Täck bröden med en bakduk och jäs i 15 minuter. Hetta upp frityroljan i en fritös eller i en kastrull. Lägg ner bröden med hjälp av en slev och fritera i ca 5 minuter på varje sida eller tills de blivit gyllenbruna. Låt svalna på hushållspapper. Servera med skivad löksill, hackad rödlök, gräddfil och en dillkvist.
Fler recept
Kolla in fler läckra recept här!
recensioner