Årets Sill 2018 med smak av Lingon och Punsch lanseras 6 juni

För tionde året i rad lanseras Årets Sill. I år har man lyft fram en klassiker från Salt & Sills eminenta julbord. En Lingon- och Punschkryddad sill med syrliga smaker av lingon och söta smaker av den arraksbaserade punschen får stoltsera som 10-årsjubilaren Årets Sill 2018.

-Det är en vinnande kombination av smaker. Sött från punschen och syrligt från lingonen, precis som de framträdande smakerna i sillen, poängterar Jonas Espefors, sillmästare och driftchef på Salt&Sill.

Punsch är en anrik dryck som under 1700- och 1800-talet ansågs vara särskilt fin om den förvarats på tunna och gärna skeppats en längre strecka och därmed ”rullats”. Likt sillen som också förvarats på tunna på traditionellt vis innan den kryddas och läggs i lag.

Projektet Årets Sill är ett samarbete mellan restaurang/konferensanläggningen Salt & Sill på Klädesholmen och Klädesholmen Seafood. Målsättningen är att ta fram nya, spännande och innovativa sillinläggningar och samtidigt bidra till Sjöräddningssällskapets viktiga arbete. Förslagen till Årets Sill tas fram av Salt&Sill och dess personal. Därefter arbetar Klädesholmen Seafoods VD och produktutvecklare, Per-Aste Persson, fram en sillinläggning som är anpassad för fabriksproduktion.

En krona per såld sillburk går direkt till Sjöräddningssällskapet och deras arbete för ökad säkerhet till sjöss.

Årets Sill 2018 fortsätter säljas fram till juni 2019.