På Sillens Dag i söndags överlämnades den årliga checken för försäljningen av Årets Sill.
75.000 kronor genererade Årets Sill 2020 med smak av Gin och Fläder till Sjöräddningssällskapet.

Sillens Dag 6 juni firades i år på hela Tjörn – utspritt och coronasäkert.
Runt om på Tjörn firades Sillens Dag, där det erbjöds smaktallrik med tre sorters sill. Intäkterna för silltallrikarna gick oavkortat till Sjöräddningssällskapets genuina arbete.
På Klädesholmen fanns Sjöräddningssällskapet på plats från stationen i Skärhamn. Där fick de mottaga checken för försäljningen av Årets Sill 2020 där en krona per såld burk skänks till Sjöräddningen varje år.
Annika Fogelström Helmer, VD Klädesholmen Seafood och representant för Årets Sill, överlämnade checken till Sjöräddningens representanter. Pengarna går till den rikstäckande organisationen där stationerna runt om i landet i sin tur söker bistånd till eventuella investeringar.
Årets Sill är ett samarbete mellan Klädesholmen Seafood och restaurangen Salt & Sill på Klädesholmen. Varje år utses Årets Sill av en jury. Målsättningen är att ta fram nya, spännande och innovativa sillinläggningar. Salt & Sill skapar varje år fyra moderna sillinläggningar till Årets Sill och presenterar sedan dessa för en jury som slutligen utser Årets Sill. Efter att smaken blivit utsedd har vi på Klädesholmen ett arbete framför oss att färdigställa sillen så att smaken blir precis så som det är tänkt och samtidigt förbereda för produktion.

Årets Sill 2021 – Krabba & Majs

Årets Sill lanserades nu för trettonde året i rad.En måndag i februari fick Sjöräddningsstationen i Bohuslänska Fjällbacka besök av Klädesholmen Seafood och restaurang Salt & Sill som presenterade fyra nominerade sillinläggningar. Juryn, som bestod av mycket engagerade sjöräddare, fick i vanlig ordning avlägga sin röst på den sill som föll dem bäst i smaken. Den stora vinnaren blev en krämig sill med krabba och en fräschör av citron och dill. En sill som för tankarna till skaldjursfest och ljumma sommarkvällar! 

En krona per såld sillburk går direkt till Sjöräddningssällskapet och deras arbete för ökad säkerhet till sjöss. Sjöräddningssällskapet arbetar för en ökad säkerhet till sjöss. Genom sina 71 stationer längs Sveriges långa kust och i de stora sjöarna utgår 2 200 frivilliga sjöräddare har jour dygnet runt, året om.

Årets Sill 2021 kommer finnas i butik från 6 juni 2021 under ett år framåt.