Årets Sill 2023 med smak av Grönt te & Citrus

Varje år lanserar Klädesholmen Seafood en nyhet till sillhyllan under namnet Årets Sill. När den femtonde upplagan togs fram var det dags för en klar sillinläggning med smak av Grönt te & Citrus.

Projektet Årets Sill är ett samarbete mellan restaurang- och konferensanläggningen Salt & Sill på Klädesholmen och sill-producenten Klädesholmen Seafood. Målsättningen är att ta fram nya, spännande och innovativa sillinläggningar och samtidigt bidra till Sjöräddningssällskapets viktiga arbete.

Förslagen till Årets Sill tas fram av Salt & Sill och dess personal. Efter juryns val kvarstår Klädesholmen Seafood’s arbete med att utveckla en sillinläggning som är anpassad för fabriksproduktion med en längre hållbarhet.

I år var det äntligen östkustens tur att få agera jury. En kylig höstdag fick Munsö/Ekerö Sjöräddningsstation besök av Klädesholmen Seafood och restaurang Salt & Sill som presenterade de utvalda nomineringarna av sillinläggningar. Juryn, som vanligt bestående av mycket engagerade sjöräddare, fick avlägga sin röst på den sill som föll dem bäst i smaken. Som vinnare stod Grönt te & Citrus som får sin friska smak från bland annat citronverbena, citrongräs och grönt te.

En krona per såld sillburk går direkt till Sjöräddningssällskapet och deras arbete för ökad säkerhet till sjöss. Sjöräddningssällskapet arbetar för en ökad säkerhet till sjöss. Genom sina 74 stationer längs Sveriges långa kust och i de stora sjöarna utgår 2 400 frivilliga sjöräddare har jour dygnet runt, året om.

I år lanseras Årets Sill redan vecka 11 så det finns möjlighet att njuta av den lagom till Påsk. Men självklart uppmärksammas Årets Sill även på Sillens dag den 6 juni likt tidigare år.