Nu lanseras för nionde året i rad Årets Sill. I år har man lyft fram sillmästarens favorit från tidigare års nominerade smaker. Årets Sill 2017 är en O.P.Anderson kryddad sill med klassiska smaker av den äldsta och anrikaste akvaviten O.P.Anderson. Kryddningen i sillen består bland annat av kummin, anis och apelsin och ger den klassiska löksillen ett modernt lyft. O.P. står för Olof Peter, spritfabrikör och skeppsredare, född 1797. Sonen Carl August tog över affärerna och lanserade år 1891 O.P. Anderson Aquavit som en hyllning till sin far. (källa: https://folkofolk.se/kryddat-brannvin/op-anderson-700ml)

Årets Sill är en premiumsill som varje år utses i ett samarbete mellan restaurang Salt & Sill på Klädesholmen och Klädesholmen Seafood. Målsättningen är att ta fram nya, spännande och innovativa sillinläggningar. Salt & Sills köksmästare skapar varje år fyra moderna sillinläggningar till Årets Sill. Inläggningarna presenteras sedan för en expertjury som slutligen utser Årets Sill. I år har man alltså valt att lyfta fram en av de tidigare nomineringarna. En krona per såld sillburk går direkt till Sjöräddningssällskapet och arbetet för ökad säkerhet till sjöss.

Årets Sill börjar säljas på Sveriges nationaldag den 6 juni, samtidigt som ”Sillens dag” firas på Klädesholmen, och går endast att köpa under samma år som den utses.