Utmärkelsen Årets Företagare och Årets Unga Företagare är ett sätt att lyfta fram goda exempel på lokalt företagande. Årets Företagare har sedan drygt 20 år delats ut på lokal och regional nivå. Årets Företagare i Sverige utses bland de 21 regionala vinnarna. Priset ges till en företagare som visat prov på att vara extra kreativ och företagsam, och som genom sitt engagemang fungerar som en inspirationskälla och förebild för andra företagare. Alla branscher samt företagande inom alla tjänstesektorer kan premieras.

Klädesholmen Seafood fick i år priset för Årets Turismföretag på Tjörn. Så här löd motiveringen:

“Här har vi ett företag som under många år satt Klädesholmen, Tjörn och Bohuslän på kartan. Dels genom sin genuina produkt från havet, producerad i generationer och starkt förknippad med skärgård, högtid och historia. Men också genom sitt engagemang och samarbete med lokala verksamheter och evenemang. Folkfesten Sillens Dag på Klädesholmen den 6 juni hade till exempel inte funnits utan er.
Som en rejäl prick över i:et har magiskt vackra bilder över Klädesholmen börjat florera på TV var och varannan dag. På bästa sändningstid! Det är bilder på solnedgångar, båtar, himmel och hav. Vackraste vyerna i hela världen och många av dem råkar komma från Morgan Bråses balkong.
Vilken genomslagskraft!
Morgan är en sann instagram-ambassadör för Bohuslän!”