Mobilanpassad hemsida
Webbdesigner

Ny mobilanpassad hemsida för oss på Klädesholmen Seafood

Då vår tidigare webbplats blivit till åren och utvecklingen går fort fram anlitade vi West-Tech och Insign Webbyrå för att att skapa och designa en ny mobilanpassad hemsida till oss. Vi ville ha en snygg, tydlig och säker webblösning producerad av aktörer med lokal förankring och nära anknytning till oss på Klädesholmen. Vi blev således rekommenderade att höra av oss till Johan på Insign Webbyrå samt Torbjörn på West-Tech. Redan från vårt inledande möte kände vi att dem motsvarade våra krav. De presenterade sedan en professionell lösning i enlighet med vår vision, vårt varumärke och våra behov för webben. Tillsammans har de skapat en hemsida som vi på Klädesholmen Seafood stolta kan visa upp för både nya och gamla kunder. Nu är vår nya hemsida publicerad och vi hoppas ni upplever den både informerande och inspirerande.

Design

Då den tidigare hemsidan var utdaterad och inte längre motsvarade vårt grafiska uttryck eller motsvarade våra behov valde vi redan initialt att nu börja om på ren canvas. Den tidigare webbplatsen skrotades då helt och vi tog mer eller mindre bara med textinnehållet som vi använt som grund för de nya texterna. Vi ville ha en modernare och mer inbjudande design som bättre kommunicerar ut våra kundlöfte och vår hantverkstradition. På den nya hemsidan återfinns ett stilrent uttryck där vår profilering på ett nytänkande sätt inkluderats i både detaljer, skärningar, grafiska element, färgsättningar och i bildspråket. Med ett modernt gränssnitt som är tydligt och tilltalande bildas därmed en välbalanserad helhet för vår digitala närvaro.

Struktur & funktioner

Visst är det rent visuella viktigt för webbplats, men det tappar snart sitt värde om det inte presenterar och integreras med relevant information som våra kunder söker och på ett enkelt sätt kan ta till sig. Så i arbetet med strukturen av hemsidan valde vi att fokusera på och lyfta fram de delarna som är mest efterfrågade för både nya som gamla kunder.

Sökmotoroptimering

Begreppet ”Syns man inte finns man inte” har på webben en viss sanning i sig och vi valde därför att prioritera sökmotoroptimeringen för vår nya hemsida. Genom sökmotoroptimering kan man delvis påverka hur relevant sökmotorerna anser att sidan är i relation till diverse sökningar relaterade till verksamheten. Till exempel om en person söker på ’Klädesholmen Seafood’ så vill vi förstås att Google tidigt hänvisar till vår hemsida. Och om än lika viktigt, när en person söker det vi erbjuder men inte känner till oss sedan tidigare så vill vi synas så högt upp i sökresultaten som möjligt vid tänkbara nyckelord och nyckelfraser. Som tur är har både Torbjörn på West-Tech och Johan på Insign utökad kompetens inom sökmotoroptimering så vi tryggt kunde låta dem sköta den delen för oss. Således inkluderades en full on-site optimering av hemsidan i samband med produktionen. Där utfördes bland annat flertalet åtgärder som stärker sidans prestanda, information och presentation vilket enkelt beskrivet är vad sökmotorer baserar en stor del av rankningen på vid utvärderingen av själva hemsidan. Att webbplatsen är fullt responsiv, det vill säga mobilanpassad och ser lika bra ut på samtliga enheter, är också en viktig faktor som vi nu uppfyller.

Säkerhet

Sist men inte minst så värderade vi att vår nya webblösning skulle vara i framkant när det gäller säkerheten för både våra besökare och oss själva som hemsideägare. Därav har vi gjort hela hemsidan till en säker anslutning där all data som skickas och tas emot är krypterad. Etableringen av den krypterade datan sker genom ett SSL-certifikat vi utfärdat för webbplatsen. Ni kanske har lagt märke till att vissa sidor har ett grönt nyckellås vid inmatningsfältet i webbläsaren? Det är en indikation på att hemsidan är markerad säker anslutning och har ett individuellt SSL-certifikat upprättat. Vidare har vi även aktiverat en stark dedikerad brandvägg som skyddar anslutningen mot obehöriga intrångsförsök samt att vi konfigurerat tätt schemalagda genomsökningar efter virus och skadlig kod – allt för att försäkra tryggheten för er som besökare av vår webbplats.

Vi hoppas att ni upplever vår nya mobilanpassade hemsida lika positivt som vi gör!