Klädesholmen Seafood välkomnar sin nya kollega Johanna Karldén. Posten som ny produktutvecklare tog hon över den 11 januari i år. Hennes kunskap kring livsmedel, i kombination med förståelsen för mikrobiologi, ger Klädesholmen Seafood ytterligare kompetens i hur man ska angripa utmaningar i utvecklingsprocesser.

Johanna kommer närmast från Orkla Foods Sverige AB där hon har arbetat med att implementera nya produkter i Kungshamnsfabriken samt att hon ansvarat för koordination gällande innovationsarbete och produktförändringar. Hon började på Abba redan 2006 som produktutvecklare och arbetade som det fram till 2015 då hon fick sin senaste roll som industrial manager.

Johanna är civilingenjör i kemiteknik med livsmedelsinriktning. Hennes kunskap kring livsmedel, i kombination med förståelsen för mikrobiologi, ger Klädesholmen Seafood ytterligare kompetens i hur man ska angripa utmaningar i utvecklingsprocesser.

– Det känns roligt att få komma in i ett familjeföretag, då jag gillar sättet att arbeta brett och med helhetssyn, säger Johanna.

– Johanna känns helt rätt för oss i rollen som produktutvecklare på Klädesholmen, säger Klädesholmen Seafoods VD Annika Fogelström Helmer. Johanna får en viktig roll hos oss på fabriken där hennes arbete kommer innebära att både bibehålla våra fantastiska recept men även implementera nyheter och hjälpa oss att möta framtiden inom sjömat.