Sillens Dag 6:e juni 2018

Sillens Dag pågår mellan kl 11.00-15.00 på Klädesholmen onsdagen den 6:e juni!


Sillens Dag

Sill är en av Sveriges äldsta mattraditioner med oändliga kombinationer och vi hade länge funderat på hur vi skulle kunna lyfta sillen och dess fantastiska historia. Tillslut bestämde vi oss för att starta en familjefest – Sillens Dag – och när skulle det passa bättre att fira en av Sveriges äldsta mattraditioner än på Sveriges Nationaldag. Så den 6 juni, 2008, arrangerades den första Sillens Dag på Klädesholmen för att hylla sillen och samtidigt lyfta fram Sjöräddningssällskapets fantastiska verksamhet. Idag är Sillens Dag ett av de största arrangemangen på Tjörn men många lokala företag och föreningar på plats.


Årets Sill
En av punkterna under Sillens Dag är presentationen och premiären av Årets Sill. Denna sill, som Salt & Sills kökmästare arbetat fram, har tidigare under våren valts ut som vinnare av en matkunnig jury under ledning av Peter Harryson. Årets Sill produceras sedan av Klädesholmen Seafood och finns till försäljning från och med Sillens Dag den 6 juni och ett år framåt. För varje burk av Årets Sill som säljs går en krona oavkortat till Sjöräddningssällskapet.

 

Ställ bilen och ta bussen till Sillens Dag!
Bussar går i skytteltrafik mellan Skärhamn – Klädesholmen samt från Rönnäng (Ishallen) – Klädesholmen under Sillens Dag.