Sillens Dag

Sill är en av Sveriges äldsta mattraditioner med oändliga kombinationer och vi hade länge funderat på hur vi skulle kunna lyfta sillen och dess fantastiska historia. Till slut bestämde vi oss för att starta en familjefest – Sillens Dag – och när skulle det passa bättre att fira en av Sveriges äldsta mattraditioner än på Sveriges Nationaldag.

Så den 6 juni, 2008, arrangerades den allra första Sillens Dag här på Klädesholmen i Bohuslän för att hylla sillen och samtidigt lyfta fram Sjöräddningssällskapets fantastiska verksamhet. I år har vi således 10-årsjubileum och många roliga evenemangspunkter uppradade för våra besökare. Alla är välkomna på Torsdagen den 6:e juni, stora som små. Då eventet drar mycket folk och många lokala aktörer närvarar rekommenderar vi er att åka kollektivt. Extrainsatta bussar går i skytteltrafik mellan Skärhamn och Klädesholmen samt från Rönnäng (Tjörns Ishall) till Klädesholmen.

Idag är Sillens Dag ett av de största arrangemangen på Tjörn med många lokala företag och föreningar på plats. Eventet projektleds av Södra Bohuslän Turism som också sköter bokning av plats på marknaden. https://www.vastsverige.com/sodrabohuslan/

Sillens Dag pågår mellan kl 11.00-15.00 på Klädesholmen!

Premiären av Årets Sill 2019

Årets Sill
En av punkterna under Sillens Dag är presentationen och premiären av Årets Sill. Denna sill, som Salt & Sills köksmästare arbetat fram, har tidigare under våren valts ut som vinnare av en matkunnig jury under ledning av Peter Harryson.

”Det är en vinnande kombination av smaker. Sött från punschen och syrligt från lingonen, precis som de framträdande smakerna i sillen” poängterar Jonas Espefors, sillmästare och driftchef på Salt&Sill.

Årets Sill produceras sedan av Klädesholmen Seafood och finns till försäljning från och med Sillens Dag den 6 juni och ett år framåt. För varje burk av Årets Sill som säljs går en krona oavkortat till Sjöräddningssällskapet och deras arbete för ökad säkerhet till sjöss

 

Ställ bilen och ta gärna bussen!
Bussar går i skytteltrafik mellan Skärhamn – Klädesholmen samt från Rönnäng (Ishallen) – Klädesholmen den 6:e Juni.

sillens dag