Årets Sill på Klädesholmen

Årets Sill är ett samarbete mellan Klädesholmen Seafood och restaurangen Salt & Sill här på Klädesholmen. Varje år utses Årets Sill av en namnkunnig jury. En krona per såld sillburk går direkt till Sjöräddningssällskapet och deras arbete för ökad säkerhet till sjöss.

Målsättningen är att ta fram nya, spännande och innovativa sillinläggningar. Man skapar varje år fyra moderna sillinläggningar till Årets Sill och presenterar sedan dessa för en expertjury som slutligen utser Årets Sill. Efter att smaken blivit utsedd har vi på Klädesholmen ett arbete framför oss att färdigställa sillen så att smaken blir precis så som det är tänkt och samtidigt förbereda för produktion.

Den 6 juni är det så dags för lanseringen av den nya smaken. På Klädesholmen firar vi då Sillens Dag och lanseringen av Årets Sill är en höjdpunkt under dagen.

Varmt välkomna alla sill-älskare!

OBS! Inte heller i år 2021, blir det någon traditionsenlig folkfest på Klädesholmen den 6 juni. Men Sillens Dag kommer att firas den 6 juni, var så säker! Mer information kommer vi att komma ut med när vi närmar oss.  
-Tillsammans håller vi fast vid våra traditioner, att samlas den 6 juni för att fira svenska nationaldagen och vårt mathantverk sillen. En kombination som alla som någon gång besökt evenemanget vet är oslagbar. I år blir det annorlunda… igen, men kanske ännu bättre. Vi ses 6 juni på Tjörn! 

Årets Sill 2021 - Krabba & Majs

Årets Sill lanseras nu för trettonde året i rad. En måndag i februari fick Sjöräddningsstationen i Bohuslänska Fjällbacka besök av Klädesholmen Seafood och restaurang Salt & Sill som presenterade fyra nominerade sillinläggningar. Juryn, som bestod av mycket engagerade sjöräddare, fick i vanlig ordning avlägga sin röst på den sill som föll dem bäst i smaken. Den stora vinnaren blev en krämig sill med krabba och en fräschör av citron och dill. En sill som för tankarna till skaldjursfest och ljumma sommarkvällar! 

En krona per såld sillburk går direkt till Sjöräddningssällskapet och deras arbete för ökad säkerhet till sjöss. Sjöräddningssällskapet arbetar för en ökad säkerhet till sjöss. Genom sina 71 stationer längs Sveriges långa kust och i de stora sjöarna utgår 2 200 frivilliga sjöräddare har jour dygnet runt, året om. 

Årets Sill 2021 kommer finnas i butik från 6 juni 2021 under ett år framåt.  

Årets Sill 2020 - Gin & Fläder

Årets Sill lanseras nu för tolfte året i rad. I år var det stationen på Bohuslänska Käringön som under en kylig dag i januari fick besök av ytterligare sjöräddare från Skärhamn tillsammans med Klädesholmen Seafood och restaurang Salt & Sill. Juryn, som bestod av mycket engagerade sjöräddare, fick smaka på tre nominerade sillinläggningar och sedan avlägga sin röst på den sill som föll dem bäst i smaken. Den stora vinnaren blev en klar sill med smak av Gin och Fläder. En sill som för tankarna till ljumma sommarkvällar!

 

En krona per såld sillburk går direkt till Sjöräddningssällskapet och deras arbete för ökad säkerhet till sjöss. Sjöräddningssällskapet arbetar för en ökad säkerhet till sjöss. Genom sina 71 stationer längs Sveriges långa kust och i de stora sjöarna utgår 2 200 frivilliga sjöräddare har jour dygnet runt, året om. 

 

Årets Sill 2020 kommer finnas i butik från 29 maj 2020 under ett år framåt.  

 

Årets Sill 2019 - Kokos & Chili

Aldrig tidigare har Årets Sill haft en så stor och gedigen jury som i år. När Sjöräddningssällskapet hade sitt riksmöte var Salt & Sill och Klädesholmen Seafood på plats och presenterade tre olika nominerade smaker för sjöräddare från hela landet. Sjöräddningssällskapet arbetar för en ökad säkerhet till sjöss. Genom sina 71 stationer längs Sveriges långa kust och i de stora sjöarna utgår 2 200 frivilliga sjöräddare har jour dygnet runt, året om. 
När juryn lagt sina röster och dessa räknats stod det klart att Årets Sill 2019 är en krämig sill med lätt karibiska smaker av Kokos och Chili. 

Projektet Årets Sill är ett samarbete mellan restaurang/konferensanläggningen Salt & Sill på Klädesholmen och Klädesholmen Seafood. Målsättningen är att ta fram nya, spännande och innovativa sillinläggningar och samtidigt bidra till Sjöräddningssällskapets viktiga arbete. Förslagen till Årets Sill tas fram av Salt&Sill och dess personal. Efter juryns val kvarstår Klädesholmen Seafoods arbete med att ta fram en sillinläggning som är anpassad för fabriksproduktion.

Sillen har lansering den 6 juni då man också firar Sillens Dag på Bohusländska Klädesholmen. En krona per såld sillburk går direkt till Sjöräddningssällskapet.

 

Smaker

2021     Krabba och Majs 

2020     Gin och Fläder 

2019     Kokos och Chili

2018     Lingon och Punsch

2017     O.P Anderson kryddad sill

2016     Anchochili och Ingefära

2015     Basilika och Citron

2014     Björnbär och Grönpeppar

2013     Bacon och Pepparrot

2012    Tranbär och citrontimjan

2011    Purjolök och svartpeppar

2010    Senap och maltwhiskey

2009    Fänkålsdill och aqvavit

Vårt övriga sortiment

Standard sortiment 250g

Vi har ett standard-sortiment med 250g och 550g-burkar med flera spännande smaker så som Skärgårds- och Currysill samt klassiker som Inlagd- och Löksill.

Standard sortiment 575g

Vi har ett standard-sortiment med 250g och 550g-burkar med flera spännande smaker så som Skärgårds- och Currysill samt klassiker som Inlagd- och Löksill.

Premium sortiment

Vårat Premiumsortiment består av noga utvalda och handlagda filéer och bitar i inläggningar som exempelvis Kräftmarinerad och Svart Vinbär.

Kaviar & pastejer

Klädesholmens Kaviar är hyllad på västkusten där den varit en del av frukostbordet under generationer i olika konstruktioner.