Sill, kaviar & pastej
Våra välsmakande sillprodukter finns under varumärkena Alax, Bråse, Klockbojen och PK Konserver. Från och med 2008 lanseras en ny visuell profil, och därför samlas alla våra produkter under det gemensamma varumärket Klädesholmen.
När etiketten visar Klädesholmen, står den för sill av högsta kvalitet. Om du istället ser etiketten Klädesholmen ALAX, innebär det sill av hög kvalitet till ett förmånligare pris. Till en början syns den nya profilförändringen endast lokalt på våra distributionsbilar. Samtidigt fortsätter vissa sillinläggningar att erbjudas under våra kunders egna varumärken som Private Label. För att du alltid ska kunna känna igen sillen från Klädesholmen, kan du leta efter tillverkarkoden på förpackningen. Koderna 917, 974 eller 975 visar att sillen har producerats av Klädesholmen och uppfyller våra högt ställda krav på smak och kvalitet.
Sill
Vårat Premiumsortiment består av noga utvalda och handlagda filéer och bitar i inläggningar som Kräftmarinerad och Svart Vinbär. Sillen vi använder kommer från Norska havet, Nordsjön, Skagerrak och Kattegatt. Ingen råvara kommer från Östersjön.
Kaviar & pastej
Klädesholmens Kaviar är hyllad på västkusten där den varit en del av frukostbordet under flera generationer i olika konstruktioner.
Tångcaviar
Vår tångcaviar är en imitation av stenbitsrom, framställd av tång. Den används med fördel i både varma och kalla rätter som ingrediens och dekoration.
Sill – både gott och nyttigt
Sill anses vara den vanligaste fiskarten på jorden. Den återfinns i stora stim på båda sidorna av Atlanten, och hos oss kan den bland annat hittas i Västerhavet och i Östersjön. Sillen kan bli över 40 cm lång och väga upp till ett kilo.
Eftersom sillen förekommer i så rikliga mängder, har sillfisket sedan länge ansetts vara viktigt för ekonomin i många länder. Särskilt under vissa perioder, när väldiga stim har samlats nära kusten, har det varit enkelt att få stora fångster. Just detta utgör exempelvis grunden till Klädesholmens utveckling under de senaste femhundra åren. Idag får sillen dessutom allt större betydelse som ett hälsosamt livsmedel, eftersom den är så rik på nyttigt fett och Omega 3.
Våra varumärken
Hittills har du kunnat hitta våra välsmakande produkter under varumärkena Alax, Bråse, Klockbojen och PK Konserver. Men sedan 2008 samlar vi allt under ett gemensamt varumärke – Klädesholmen.
När etiketten visar enbart Klädesholmen får du sill av högsta kvalitet. Om etiketten istället visar Klädesholmen ALAX, innebär det sill av hög kvalitet till ett förmånligt pris. Denna profilförändring börjar synas först på våra distributionsbilar lokalt. Dessutom erbjuder vi vissa sillinläggningar under våra kunders egna varumärken. Du kan enkelt känna igen sillen från Klädesholmen genom att leta efter tillverkarkoden som finns på förpackningen. Koderna 917, 974 eller 975 visar att sillen kommer från oss på Klädesholmen, och då kan du vara säker på att den uppfyller våra högt ställda krav på både kvalitet och smak.
Inspiration
Fusce sit amet fermentum tellus. Sed tempor erat arcu, et blandit mauris volutpat sed. Etiam a semper lacus. Fusce nulla lacus, pulvinar interdum vulputate vitae, malesuada pretium leo. Donec at enim dignissim enim maximus vestibulum at vitae arcu. Morbi justo metus, placerat ac rhoncus a, dignissim sed ligula. Maecenas semper erat in faucibus molestie. Vestibulum nec orci eu tortor interdum congue. Donec iaculis dui nec ipsum auctor placerat. Duis ut velit efficitur, accumsan metus a, pharetra erat. Donec sit amet mi vitae dolor venenatis faucibus eu lacinia turpis. Nullam commodo odio non ipsum finibus sodales. Vestibulum elementum id enim quis blandit.
Så tillagar vi på Klädesholmen
Lokal förankring är en hjärtesak för oss. Därför köper vi gärna råvaran från de västsvenska silltrålarna. Det mesta av den större sillen fiskas ur de rika bestånden i norska havet. På hösten, när sillen är som bäst, kryddas eller marineras den och lagras i silltunnor. Efter många månader är sillen mogen och färdig att tillredas efter våra egna familjerecept. Sillen vägs och smaksätts bland annat med utvalda kryddor, lök och andra grönsaker. Sedan läggs sillen i glasburk tillsammans med en sås, som kryddas alltefter den inläggning det gäller. Den fyllda sillburken försluts sedan med ett lock och etiketteras. Därefter förpackas burkarna och transporteras ut i landet mot butikernas kyldiskar och till de restauranger som gärna serverar vår sill.