Sill – Stjärnan i vår verksamhet

På Klädesholmen tillverkar vi inlagd sill, kaviar och pastejer. Mest kända är vi för vår goda sillinläggningar – sillen från Klädesholmen avnjuts i många former både i Sverige och utomlands. Vi tillverkar ett brett sortiment av saltade, kryddade och marinerade sillprodukter. Allt från klassiker som Matjessill, Löksill och Senapssill – självklara inslag i den svenska mattraditionen – och till nya spännande smaker som Cajunsil, Svart Vinbärssill med flera. Som konsument hittar du idag produkterna under våra varumärken Klädesholmen och Alax. 

Sillen vi använder till våra produkter är fiskad i Norska havet, Nordsjön, Skagerrak och Kattegatt, ingen sill kommer från Östersjön. 

Våra varumärken

Våra välsmakande produkter har du hittills hittat under de gamla varumärkena Alax, Bråse, Klockbojen samt PK Konserver. Under 2008 kommer vi dock att förändra vår visuella profil och samla allt under ett gemensamt varumärke ”Klädesholmen”.

Etiketten med enbart ”Klädesholmen” betecknar vår sill av högsta kvalitet. Om etiketten är märkt Klädesholmen ALAX betyder det sill av hög kvalitet till förmånligt pris. Profilförändringen kommer först att synas lokalt på våra distributionsbilar. Vissa inläggningar säljs också under våra kunders egna varumärken (se Private Label). Du kan ändå känna igen sillen från Klädesholmen genom den tillverkarkod som finns på förpackningen. Står det 917, 974 eller 975 kommer sillen från Klädesholmen. Då vet du att den motsvarar högt ställda krav på kvalitet och smak.

Så tillverkar vi sillen

Lokal förankring är en hjärtesak för oss. Därför köper vi gärna råvaran från de västsvenska silltrålarna. Det mesta av den större sillen fiskas ur de rika bestånden i norska havet. På hösten, när sillen är som bäst, kryddas eller marineras den och lagras i silltunnor.

Efter många månader är sillen mogen och färdig att tillredas efter våra egna familjerecept. Sillen vägs och smaksätts bland annat med utvalda kryddor, lök och andra grönsaker. Sedan läggs sillen i glasburk tillsammans med en sås, som kryddas alltefter den inläggning det gäller. Den fyllda sillburken försluts sedan med ett lock och etiketteras. Därefter förpackas burkarna och transporteras ut i landet mot butikernas kyldiskar och till de restauranger som gärna serverar vår sill.

Vårt sortiment av sill, kaviar & pastejer

Standard sortiment 250g

Vi har ett standard-sortiment med 250g och 550g-burkar med flera spännande smaker så som Skärgårds- och Currysill samt klassiker som Inlagd- och Löksill. Ingen sill har fångats i Östersjön.

Standard sortiment 575g

Vi har ett standard-sortiment med 250g och 550g-burkar med flera spännande smaker så som Skärgårds- och Currysill samt klassiker som Inlagd- och Löksill.
Ingen sill har fångats i Östersjön.

Premium sortiment

Vårat Premiumsortiment består av noga utvalda och handlagda filéer och bitar i inläggningar som exempelvis Kräftmarinerad och Svart Vinbär.
Ingen sill har fångats i Östersjön.

Plastförpackningar

Klädesholmen var först ut i branschen med att introducera den runda plastförpackningen som ett steg framåt i vår strävan efter en lägre miljöpåverkan.
Ingen sill har fångats i Östersjön.