Krabba och Majs sätter smak på Årets Sill 2021

Krabba och Majs sätter smak på Årets Sill 2021

Årets Sill lanseras nu för trettonde året i rad. En måndag i februari fick Sjöräddningsstationen i Bohuslänska Fjällbacka besök av Klädesholmen Seafood och restaurang Salt & Sill som presenterade fyra nominerade sillinläggningar. Juryn, som bestod av mycket engagerade sjöräddare, fick i vanlig ordning avlägga sin röst på den sill som föll dem bäst i smaken. Den stora vinnaren blev en krämig sill med krabba och en fräschör av citron och dill. En sill som för tankarna till skaldjursfest och ljumma sommarkvällar!

Projektet Årets Sill är ett samarbete mellan restaurang/konferensanläggningen Salt & Sill på Klädesholmen och sill-producenten Klädesholmen Seafood. Målsättningen är att ta fram nya, spännande och innovativa sillinläggningar och samtidigt bidra till Sjöräddningssällskapets viktiga arbete. Förslagen till Årets Sill tas fram av Salt & Sill och dess personal. Efter juryns val kvarstår Klädesholmen Seafoods arbete med att ta fram en sillinläggning som är anpassad för fabriksproduktion med en längre hållbarhet. I år har Klädesholmen Seafood’s produktutvecklare Johanna Karldén framför allt arbetat med att få fram rätt balans och syra i smaken tillsammans med Salt & Sills köksmästare Andreas Bernalt.

– Jag tycker vi har lyckats riktigt bra med att balansera krabban med den fräscha smaken av citron., säger Johanna Karldén. Den har en väldigt fin sötma och crunch från majsen!

En krona per såld sillburk går direkt till Sjöräddningssällskapet och deras arbete för ökad säkerhet till sjöss. Sjöräddningssällskapet arbetar för en ökad säkerhet till sjöss. Genom sina 71 stationer längs Sveriges långa kust och i de stora sjöarna utgår 2 200 frivilliga sjöräddare har jour dygnet runt, året om.

Sillen har lansering den 6 juni då man också firar Sillens Dag på Bohusländska Klädesholmen. I pandemins spår går det inte heller i år att arrangera en folkfest med trängsel på bryggorna på Klädesholmen. Istället kommer man uppmärksamma Sillens Dag med en silltallrik som kommer finnas att köpa runt om på medverkade restauranger på Tjörn och Stenungsön. På tallriken kommer det finnas tre sorters sill, bland annat Årets Sill 2021. Intäkterna från försäljningen av silltallriken går oavkortat till Sjöräddningssällskapet. 

Kontakta oss

E-post: info@kladesholmen.se

Växel: 0304-600-180

Jonas Lundberg övertar posten som VD på Klädesholmen Seafood

Klädesholmen Seafood AB har utsett Jonas Lundberg som ny VD med tillträde 27 mars 2023. Annika Fogelström Helmer lämnar därmed VD-posten efter fyra år på positionen. Jonas kommer att fortsätta företagets fokus på hållbarhet och hög kvalitet samtidigt som Klädesholmen...

Årets Sill 2023 med smak av Grönt te & Citrus

Årets Sill 2023 med smak av Grönt te & Citrus Varje år lanserar Klädesholmen Seafood en nyhet till sillhyllan under namnet Årets Sill. När den femtonde upplagan togs fram var det dags för en klar sillinläggning med smak av Grönt te & Citrus. Projektet Årets...

Tack till alla våra kunder och leverantörer för det gångna året!

Ett stort Tack till alla våra kunder och leverantörer för det gångna året. Ett år som varit utmanande på många sätt men också spännande och givande! Vi på Klädesholmen har knutit många nya relationer med både kunder och leverantörer och vi ser mycket fram emot att...

Klädesholmen söker Produktions/Lagerpersonal

Klädesholmen Seafood söker en ny kollega som både är intresserad av att jobba i vår produktion samt på vårt lager. Redan på 1500-talet var Klädesholmen ett välkänt fiskeläge utanför Tjörn. Platsens starka anknytning till sillen har varit påtaglig under många...

Ny Försäljnings- och marknadschef till Klädesholmen Seafood

Klädesholmen Seafood välkomnar sin nya kollega Johan Ågren. Johan tillträdde rollen som ny försäljnings- och marknadschef den 15 augusti. Johan kommer närmast från Triumf Glass där han har arbetat de senaste 10 åren. Han har arbetat som säljchef för dagligvaruhandeln...

Årets Sill 2022 med smak av Äpple & Mynta

Årets Sill 2022 med smak av Äpple & Mynta lanseras 6 juni Årets Sill lanseras nu för fjortonde året i rad. En fredag i mars fick Sjöräddningsstationen på Rörö i Göteborgs skärgård besök av Klädesholmen Seafood och restaurang Salt & Sill som presenterade de...

Ekonomiassistent sökes till Klädesholmen Seafood

Nu behöver vi förstärkning på ekonomisidan i takt med att vi växer. Vi tror att du har en liknande roll idag och är redo för att bli en del av ett företag med en tydlig värdegrund där du blir en viktig del i vår tillväxtresa.

På Klädesholmen Seafood väntar en arbetsplats med högt i tak där du får utrymme att ta egna initiativ.

Klädesholmen söker ny Försäljnings- och marknadschef

Nu söker vi en driven och affärsorienterad Försäljnings- och Marknadschef med erfarenhet av försäljning till både privata kedjekunder, den offentliga sektorn och grossister. Vi tror att du har en liknande roll idag och är redo att bli en del av ett företag med en tydlig värdegrund där du blir en viktig del i vår tillväxtresa.

Årets Sill 2020 genererade 75.000 kronor till Sjöräddningssällskapet

På Sillens Dag i söndags överlämnades den årliga checken för försäljningen av Årets Sill. 75.000 kronor genererade Årets Sill 2020 med smak av Gin och Fläder till Sjöräddningssällskapet. Sillens Dag 6 juni firades i år på hela Tjörn – utspritt och coronasäkert. Runt...

Ny produktutvecklare på Klädesholmen Seafood

Klädesholmen Seafood välkomnar sin nya kollega Johanna Karldén. Posten som ny produktutvecklare tog hon över den 11 januari i år. Hennes kunskap kring livsmedel, i kombination med förståelsen för mikrobiologi, ger Klädesholmen Seafood ytterligare kompetens i hur man...