Här på västkusten tänds åter grillarna i våra trädgårdar efter det omtalade grillförbudet. Vi vill därför passa på att tipsa om Mojes Matjessillknyten. Rätten har kommit att bli en klassiker på grillen för oss på Klädesholmen!
(4 pers)
3 burkar Klädesholmens Matjessill i bit (á 200g)
10 st färskpotatisar
3 st salladslökar
1 st rödlök
1 knippe dill
1 knippe gräslök
25 gram smör
Ta fram 4 grillfolie-ark. Hacka sillen i bitar och lägg i mitten på folien.
Skiva potatis, vårlök, rödlök i tunna skivor och lägg över matjessillen.
Hacka dill och gräslök och lägg ovanpå.
Hyvla smör över, vik ihop folien och lägg på grillen i minst 10 minuter tills potatisen blir mjuk (alt 15 minuter i ugn på 250 grader).
Smaklig måltid!