Sill – Stjärnan i vår verksamhet

På Klädesholmen tillverkar vi stolt inlagd sill, kaviar och pastejer, med ett särskilt fokus på våra populära sillinläggningar. Vår sill lockar både svenska och internationella kunder och avnjuts i många olika former. Vi erbjuder ett brett sortiment av sillprodukter – från klassiska inläggningar som Matjessill, Löksill och Senapssill, välkända inslag i den svenska mattraditionen, till nya spännande smaker som Cajunsill och Svart Vinbärssill.

Vi använder noggrant utvald sill från Norska havet, Nordsjön, Skagerrak och Kattegatt – och aldrig från Östersjön. Som konsument hittar du våra sillprodukter under våra starka varumärken Klädesholmen och Alax.

Utforska vårt sortiment av saltade, kryddade och marinerade sillprodukter för alla tillfällen. Oavsett om du söker den perfekta midsommarsillen, julsillen eller nya, unika smaker till nästa högtid, erbjuder vi sillen för dig.

Våra varumärken

Du hittar våra välsmakande sillprodukter under varumärkena Alax, Bråse, Klockbojen och PK Konserver. Men från och med 2008 lanserar vi en ny visuell profil och samlar därför alla våra produkter under det gemensamma varumärket Klädesholmen.

När du ser etiketten Klädesholmen kan du vara säker på att sillen håller högsta kvalitet. Om etiketten däremot visar Klädesholmen ALAX får du sill av hög kvalitet till ett mer förmånligt pris. Profilförändringen börjar synas först lokalt på våra distributionsbilar; samtidigt fortsätter vi att erbjuda vissa sillinläggningar under våra kunders egna varumärken som Private Label. För att säkerställa att du alltid hittar sillen från Klädesholmen kan du leta efter tillverkarkoden på förpackningen – koderna 917, 974 eller 975 betyder att sillen kommer från Klädesholmen och uppfyller våra högt ställda krav på smak och kvalitet.

Så tillverkar vi sillen

Lokal förankring ligger oss varmt om hjärtat, och därför köper vi gärna sill från västsvenska silltrålare. Den större sillen fiskar vi huvudsakligen från de rika bestånden i Norska havet. På hösten, när sillen smakar som allra bäst, kryddar och marinerar vi den noggrant, och sedan får den mogna i silltunnor.

Efter att sillen lagrats i flera månader, använder vi våra familjerecept för att förvandla den till våra omtyckta sillinläggningar. Först väger vi sillen noggrant och smaksätter den med utvalda kryddor, lök och andra färska grönsaker. Därefter lägger vi sillen i glasburkar tillsammans med en välsmakande sås, kryddad för varje särskild inläggning. När vi förslutit burken med lock och satt på etiketter, förpackar vi burkarna noggrant. Slutligen transporterar vi dem direkt till butikernas kyldiskar och till restaurangerna, som gärna serverar vår sill.

Vårt sortiment av sill, kaviar & pastejer

Standard sortiment 250g

Vi har ett standard-sortiment med 250g och 550g-burkar med flera spännande smaker så som Skärgårds- och Currysill samt klassiker som Inlagd- och Löksill. Ingen sill har fångats i Östersjön.

Standard sortiment 575g

Vi har ett standard-sortiment med 250g och 550g-burkar med flera spännande smaker så som Skärgårds- och Currysill samt klassiker som Inlagd- och Löksill.
Ingen sill har fångats i Östersjön.

Premium sortiment

Vårat Premiumsortiment består av noga utvalda och handlagda filéer och bitar i inläggningar som exempelvis Kräftmarinerad och Svart Vinbär.
Ingen sill har fångats i Östersjön.

Plastförpackningar

Klädesholmen var först ut i branschen med att introducera den runda plastförpackningen som ett steg framåt i vår strävan efter en lägre miljöpåverkan.
Ingen sill har fångats i Östersjön.