At Klädesholmen there is a craft tradition with very old ancestry, which we are very proud to continue with. Our premium range consists of carefully selected fillets laid by hand and pieces in different marinades like Crayfish Marinated and Black Currant.
The herring should not only taste good, it should also look attractive in the packaging. This requires the herring to be inserted into its glass jar in a special way that looks extra appetizing through the glass. These patterned products can’t be accomplished by any machines, it needs the use of genuine crafts, and there are only a few “silletöser” who master the art. The raw materials for these products are spiced according to old secret family recipe and then lay and mature in the barrel many months before packing. Only when it is mature will it end up on the cutting board, and skilled hands pattern the fillet or cut it into large enough pieces.
Vårt sortiment av sill, kaviar & pastejer
Årets Sill
Årets Sill är ett samarbete mellan Klädesholmen Seafood och restaurangen Salt & Sill här på Klädesholmen. Målsättningen är att ta fram nya, spännande och innovativa sillinläggningar. Varje år utses Årets Sill av en namnkunnig jury. En krona per såld sillburk går direkt till Sjöräddningssällskapet och deras arbete för ökad säkerhet till sjöss. Våra uppskattade smaker från tidigare år innefattar bland annat; ‘O.P Anderson kryddad sil’, ‘Anchochili och Ingefära’, ‘Bacon och Pepparrot’, ‘Basilika och Citron’, ‘Senap och maltwhiskey’ samt ‘Björnbär och Grönpeppar’. Den 6 juni är det dags för lansering av årets smak hos oss på Klädesholmen.
Passion för sill
