På Klädesholmen finns en hantverkstradition med mycket gamla anor som vi är mycket stolta över att kunna fortsätta. Vårat Premiumsortiment består av noga utvalda och handlagda filéer och bitar i inläggningar som Kräftmarinerad och Svart Vinbär.
Sillen skall inte bara smaka bra, den skall också se attraktiv ut i förpackningen. Detta kräver att sillen läggs in i sin glasburk på ett speciellt sätt som ser extra aptitligt ut genom glaset. Dessa mönsterlagda produkter finns det inga maskiner som kan åstadkomma utan här duger enbart genuint hantverk, och det finna bara ett fåtal ”silletöser” som behärskar konsten. Råvaran till de här produkterna kryddas enligt gamla hemliga familjerecept och får sedan ligga och mogna i tunnan många månader innan den ska förpackas. Först när den är mogen hamnar den på skärbrädan och skickliga händer mönsterlägger filén eller skär den till lagom stora gaffelbitar.
Vårt sortiment av sill, kaviar & pastejer
Årets Sill
Årets Sill är ett samarbete mellan Klädesholmen Seafood och restaurangen Salt & Sill här på Klädesholmen. Målsättningen är att ta fram nya, spännande och innovativa sillinläggningar. Varje år utses Årets Sill av en namnkunnig jury. En krona per såld sillburk går direkt till Sjöräddningssällskapet och deras arbete för ökad säkerhet till sjöss. Våra uppskattade smaker från tidigare år innefattar bland annat; 'O.P Anderson kryddad sil', 'Anchochili och Ingefära', 'Bacon och Pepparrot', 'Basilika och Citron', 'Senap och maltwhiskey' samt 'Björnbär och Grönpeppar'. Den 6 juni är det dags för lansering av årets smak hos oss på Klädesholmen.