Sillens Dag Digitalt – 6 juni 2020 

Den 6 juni firar man årligen inte bara Sveriges nationaldag utan även Sillens dag på Klädesholmen. Årligen skrudas ön upp till folkfest med långbord, aktiviteter och musik. Allt för att fira den svenskaste av traditioner – inlagd sill, samt för att tillsammans bidra med insamling till Sjöräddningssällskapet.

Sillens dag är ett evenemang som projektleds av Södra Bohuslän turism. Tillsammans med restaurang och konferensanläggningen Salt & Sill samt sill- och kaviar-producenten Klädesholmen Seafood ordnas en folkfest där sillen står i fokus.

I år blir det ingen folkfest på Klädesholmen. Men visst kan man ändå uppmärksamma och fira sillen! Den 6 juni kl. 11 kommer man att sända Sillens dag 2020 digitalt på Facebook istället.
Följ Sillens dags facebook-sida för ytterligare information. https://www.facebook.com/SillensDag/ 

I år kommer man kunna följa med bakom kulisserna och få veta mer om sillen och hur den tillverkas. Klädesholmen Seafood ger en visning av sin fabrik där vi får följa med vid den första produktionen av Årets Sill 2020.

– Tillsammans håller vi fast vid våra traditioner, att samlas den 6 juni för att fira svenska nationaldagen och vårt mathantverk sillen. En kombination som alla som någon gång besökt evenemanget vet är oslagbar. I år blir det annorlunda, men kanske inte sämre. Vi hoppas att du är med oss och sprider glädje och gemenskap!

PROGRAM
11.00 Invigning och nationalsången

11.20 Årets Sill – en unik inblick i resan från hav till bord. Avslutas med gemensam provsmakning

11.35 Sjöräddningssällskapet berättar om deras viktiga arbete till sjöss och de får ta emot en check på den summa som inbringades under Sillens dag 2019 och Årets sill

11.45 Jonas & Andreas från Salt & Sill delar med sig av sina bästa recept för inläggning av midsommarsillen