Många av våra sillinläggningar tillagas fortfarande utifrån de traditionella recept som vi har med oss sedan generationer tillbaka. Men i vårt provkök utvecklar vi också nya och spännande smaker som inte sällan inspireras av dagens internationella kök. Här hittar du en lista på de inläggningar vi erbjuder idag. Vår produktion är till stor del automatiserad – men vissa produkter kan bara göras för hand. Då tar skickliga händer hand om den kryddade filén och skär den till läckra gaffelbitar, eller packar den hel i glaset i ett aptitligt mönster.
Vårt sortiment av sill, kaviar & pastejer
Årets Sill
Årets Sill är ett samarbete mellan Klädesholmen Seafood och restaurangen Salt & Sill här på Klädesholmen. Målsättningen är att ta fram nya, spännande och innovativa sillinläggningar. Varje år utses Årets Sill av en namnkunnig jury. En krona per såld sillburk går direkt till Sjöräddningssällskapet och deras arbete för ökad säkerhet till sjöss. Våra uppskattade smaker från tidigare år innefattar bland annat; 'O.P Anderson kryddad sil', 'Anchochili och Ingefära', 'Bacon och Pepparrot', 'Basilika och Citron', 'Senap och maltwhiskey' samt 'Björnbär och Grönpeppar'. Den 6 juni är det dags för lansering av årets smak hos oss på Klädesholmen.
Passion för sill
Visste du att sill är den vanligaste fiskarten på jorden? Den förekommer i stora stim på båda sidorna av Atlanten och hos oss till exempel i Västerhavet och i Östersjön. Klädesholmens sill kommer från certifierade råvaruberedare i Sverige, Island och Norge. Sill heter på latin Clupea Harengus och kan bli över 40 cm lång samt väga närmare ett kilo även om den oftast är mindre. Starkt befäst i den svenska mattraditionen är sill ofta ett självklart val såväl vid bjudning som till vardags. Att äta sill är inte bara gott, det är också ett mycket hälsosamt livsmedel. Sill är bland annat rik på Omega 3 och det nyttiga fettet.